HTML

Női Napozó - ahol a nők politizálnak

"Nyissak egy női napozó szekciót?"
TWA

Nos, megnyitottuk magunknak. A blogot csak nők írják, a téma csak a politika. Száz százalékos női kvóta a jövő politikusnőiért, oldalfüggetlenül.
Címünk: noinapozoblog@gmail.com

Friss topikok

Facebook

Linkblog

Női Napozó – amiért ez a blog megszületett

2011.02.25. 17:19 Női Napozó

Sok dolog nincs ma Magyarországon, amire pedig nagy szükségünk volna. Hogy mást ne mondjak hirtelen, jól jönne néhány normális párt a mai siralmas felhozatal helyett. És persze, jó lenne, ha sokkal több női politikus ülne a parlamentben, hogyne. Mégsem tudtam jó szívvel támogatni a női kvóta bevezetését. Kivel töltenék meg a kötelező helyeket? Biztosan akkora szükség lenne még néhány tucat selmeczigabira vagy szilikatira? (Apropó: nem mintha semjénzsoltikból vagy szanyitibikből annyival hasznosabb volt feltölteni a padsorokat.)

A politikus olyan fajta emberből lesz, akit nem hagy békén a politizálhatnék, kénytelen a közügyek állásán gondolkodni nap mint nap, aztán eljön az a pillanat, amikor eldönti: nézőből játékos lesz, mert ezt kell tennie. Rengetegen vannak a szenvedélyes nézők, manapság blogok kommentelői között is szép számban megtaláljuk őket. A vezérszurkolók pedig a blogok írói. Nos, ahogy végignézzük a nézőket és vezérszurkolókat – a jövendő politikusok talán pont közülük kerülnének ki – nem látjuk a nőket köztük. Mintha a nők nem is politizálnának.

Pedig ott vannak és politizálnak.
Csak most még láthatatlanok.

Ez a blog azoké a nőké, akik fel merik vállalni a vezérszurkolói szerepet. Kiállnak a nyilvánosság elé, és megírják posztokban, mit gondolnak a mai közéletről, politikáról, szakpolitikákról, nemzetközi kérdésekről.

Ez a blog láthatóvá teszi azokat a nőket, akiknek politizálniuk kell. Büszke leszek arra, amikor közülük hivatásos politikusok kerülnek ki. És büszke leszek mindenkire, aki ki mer bújni a csigaházból, és vállalni meri a véleményét poszt formájában.

A blogot írókat csak az igényesség köti össze, politikai hovatartozásuk nem. Így fordulhat elő, hogy egymással szöges ellentétben álló vélemények is megjelennek. Másképp látjuk a világot, máshonnan jöttünk, mást tartunk kívánatosnak. Ez a politika természete. Az pedig, hogy a különbözőségek elférnek egyetlen blogban, a normális politikai kultúra része.

Erre pedig szintén nagy szükségünk van ma, Magyarországon.

kov_vacs

2 komment

Címkék: beköszöntő politikusok női kvóta kov vacs

A bejegyzés trackback címe:

https://noinapozo.blog.hu/api/trackback/id/tr792690333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jakab Andor 2011.06.09. 01:22:02

Örülök ennek a blognak, ha nem sértek meg senkit, hogy férfi létemre, pláne első kommentelőként a témában.

Esküszöm, mindenre, ami szent, hogy nincs ebben semmi hímsovinizmus, hanem őrült izgalmasnak találom a kérdést, hogy a nők szerint szükséges-e a nők magasabb (egyenlő) arányának törvényi garantálása a politikában.

A férfiak -a tehetségtelenebb nem- véleményét könnyű sejteni és az is látszik, hogy a férfiak aránya a politikában borzasztóan felülreprezentált.

Én sejtem, mit gondolok erről, de annyira érdekel, mit gondolnak erről a hölgyek? Az biztos, hogy itt két pártra kell szakadni, hiszen nők és férfiak természetileg két annyira markánsan különböző oldal, mint a politikában a bal és a jobb. Egy férfi véleményét aránylag könnyű elképzelnem, hiszen férfi vagyok. A nők véleményét illetően azonban csak homályos találgatásokra vagyok képes.

A közvéleménykutatás zagyva, mert a nők és férfiak véleményét összemossák. Pedig milyen érdekes lenne tudni a liberális / konzervatív gondolkodásúak arányát nem az egész masszában, hanem külön-külön a nők és férfiak között!

Ezernyi egyéb érdekes gondolat fogalmazódott meg bennem, pedig még csak most találtam erre a blogra.

Ezentúl rendszeresen olvasni fogom, legalább akkora kvótával, mint TWA-t.

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2011.08.06. 10:18:32

De miért napozó?
Az olyan punnyadós lustaságra utal.
süti beállítások módosítása