HTML

Női Napozó - ahol a nők politizálnak

"Nyissak egy női napozó szekciót?"
TWA

Nos, megnyitottuk magunknak. A blogot csak nők írják, a téma csak a politika. Száz százalékos női kvóta a jövő politikusnőiért, oldalfüggetlenül.
Címünk: noinapozoblog@gmail.com

Friss topikok

Facebook

Linkblog

Csak a lényeg érdektelen?

2011.04.20. 19:11 Női Napozó

Azért kapnak a választásokon hatalmat a pártok, hogy az országot kormányozzák. Fellendítsék. Megoldják a problémáit. Ez a lényeg. A hatalom ennek az eszköze. A hatalom CSAK ESZKÖZ.

Ehhez képest a legutóbbi választások óta két dolog látható:
- napról-napra stratégiás, ide-oda kanyargós, válságmenedzselgető, koncepciótlan gazdasági vezetés;
- hatalomkonzerváló politikai játszmák sora.

Úgy tűnik, mintha a kormány csakis kényszerből foglalkozna a gazdasággal, mert muszáj neki. Az ország érdemi problémáival (pl. egészségügy, közbiztonság, bürokrácia csökkentése, devizahitelesek) meg inkább csak akkor, ha akad egy kis ráérő ideje. A legfőbb téma, a valódi központi kérdés, hogy hogyan lehet a hatalmat hosszú távra minél jobban bebetonozni.

A Fidesz (Orbán Viktor) nyilvánvalóan megteheti a mostani helyzetben, hogy a hatalmát erősítse, ezt nem kérdőjelezem meg.

A kérdés viszont, ami nem hagy nyugodni:
mi a csudának a hatalom egy olyan társaságnak (embernek), amely (aki) számára ennyire érdektelen a lényeg? Ha a Fidesznek nincs érdemi mondanivalója a gazdaságról, az ország alapvető problémáiról, akkor minek neki a hatalom, az állandó befolyás? Ha évek kemény munkájával, ügyes trükkökkel, váratlan húzásokkal, taktikával, szabályok átírásával elértem, hogy én legyek a Notre Dame első számú orgonistája - csak éppen nem tudok orgonálni - akkor vajon dicsőíteni fognak történelmi tettemért vagy körberöhögni? 

Csak azért kell a hatalom, mert az olyan jó érzés, ha van? Vagy mert akkor mindig lehet egy kis pénzhez jutni? Vagy mert - ahogy a pénz megszépíti a vén pasast - a hatalom igazolja a tulajdonosának intelligenciáját?

Nem tudom eldönteni, hogy mi itt egy sajátos maffiaháborút nézünk-e végig, vagy pedig csak infantilis és narcisztikus emberek kisded játékait. De akárhogy is van, az Ég szerelmére, TÖRŐDJÖN MÁR A FIDESZ AZ ORSZÁGGAL! A lényeggel. Ne csak a hatalommal.

kov_vacs

3 komment

Címkék: orbán fidesz szösszenet hatalom kov vacs

A bejegyzés trackback címe:

https://noinapozo.blog.hu/api/trackback/id/tr842843127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a szív fészkei · http://noinapozo.blog.hu 2011.04.21. 00:39:09

Viagrának. Kevesebb ember rendelkezik ilyennel, exkluzívabb klubba léphet ezzel. meg töméntelen pénzt is jelent ez a koncentrált uralkodhatnéka.
"A haza nem lehet ellenzékben!" - mondá és ezt úgy értette, hogy ő=Haza. Na tehát nem lehet azzal vádolni, hogy nem törődik az ország gondjával, ami belőle az övé (és az legen minél nagyobb falat), azzal nagyon is.

Azzal is, hogy Magyarország(nix köztársaság)=Fidesz=Orbán Viktor sokévtizedes axióma legyen. Másra tényleg nem futja neki a napi 24 órából, be kéne már látnunk.

Bächer Iván cikke alapján tehát mindenki más rendezkedjék be magánországra, magánvilágra, hogy kibírja ezt. Remélhetőleg nem túl sokáig.

kov_vacs 2011.04.21. 10:25:00

A Véleményvezér is megírta, hogy elég az időhúzásból, tessenek kormányozni.

Ne legyen igazam, de sztem a következő programpont az úgynevezett "sarkalatos törvények" kidolgozása lesz, amelyekre az új alkotmány számtalan helyen utal. Ez megint nem valódi kormányzás lesz, csak betonozási szakmunka.

Más kérdés, hogy sztem az egész erőlködés tokkal-vonóval felesleges, hiábavaló. Ha ugyanis kiderül, hogy a frissiben átnyomott rendszer nem műxik, az egész menni fog a kukába. Egyszerűen a köv. kormányzópárt kiír egy választást, hogy "Kedves Emberek, tekintettel az elmebeteg állapotokra, amiben teljességgel lehetetlen a kormányzás, felhatalmaztok-e minket arra, hogy egyetlenegy alkalommal megszegjük a törvényeket és eltöröljük az összes kétharmados törvénnyhozási korlátot?" Pl.
És kész vége, ennyi lesz.

Lev Alekszejevics Nyunyeszkij · http://evacuo.blog.hu/ 2011.05.17. 15:38:18

A posztíró láthatóan nem hajlandó észrevenni bizonyos tendenciákat, pedig pofonegyszerű az egész...nem akarnék felelőtlen megállapításokat tenni ezügyben, de kis híján biztos: az egyre inkább saját paródiájába merevülő kormány, és a reménybeli pártállam egy kommunista újjáéledés eljövetelét hivatott előkészíteni.
süti beállítások módosítása